Dry Needling Plus*

Dry needling is een effectieve therapie welke ik sinds 2001 uitvoer. Vaak combineer ik de dry needling met de acupunctuur om onderliggende patronen ook te veranderen. In mijn praktijk heet deze combinatie; Dry needling plus*
Dry Needling bij Acupunctuur Bas van Dijk
In de praktijk maak ik, desgevraagd, gebruik van de dry needling. Een techniek waarbij je met het stimuleren van een naald op een bepaalde plek in de spier zorgt dat deze samenspant. Bij herhaling van deze techniek zal de spier langzamerhand gaan ontspannen. De spier reageert dan niet meer op de stimulatie van de naald. Dat is de bedoeling. Je zou kunnen zeggen dat de dry needling met name een symptomatische werking heeft. Op mijn website is meer informatie over de dry needling te lezen.
Combinatie van therapie
Cliënten die bij mij komen met als vraag een dry needling behandeling zal ik als bovengenoemd behandelen. Deze behandeling combineer ik altijd met het zetten van naaldjes op acupunctuurpunten. Het doel van het stimuleren van deze punten heeft een meer oorzakelijk karakter. De acupunctuur is gericht op de algemene doorbloeding van de spieren en heeft vaak een ontspannen effect.
Dry Needling Plus*
Mijn ervaring is dat bovengenoemde combinatie een sterkere werking heeft dan de dry needling alleen. Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut zal ik tevens oefeningen en tips geven om zelf thuis uit te voeren. Klachten van nek/ schouder en rug , alsmede sportblessures zijn een zeer goede indicatie voor deze combinatietherapie.
In 2024 zijn de tarieven voor deze behandeling 55 euro. Deze kosten zijn te declareren bij de zorgverzekering en gaan af van ‘het potje’ alternatieve geneeswijzen.
×