Acupunctuur als onderdeel van je lifestyle

De meeste mensen die bij mij zich aandienen voor een behandel traject met acupunctuur hebben al een tijdje last van de betreffende klacht. Acute klachten zie ik niet zo vaak als acupuncturist en dat is wel een beetje jammer. Jammer, omdat de acupunctuur nou net daar van grote waarde kan zijn. Het feit dat een […]

De meeste mensen die bij mij zich aandienen voor een behandel traject met acupunctuur hebben al een tijdje last van de betreffende klacht. Acute klachten zie ik niet zo vaak als acupuncturist en dat is wel een beetje jammer. Jammer, omdat de acupunctuur nou net daar van grote waarde kan zijn. Het feit dat een klacht wat langer bestaat is voor mij als therapeut natuurlijk wel een mooie uitdaging.

De hulpvraag aan de acupuncturist

Na een uitgebreid gesprek tijdens het eerste bezoek zal ik altijd vragen wat de hulpvraag is. Waarmee denk jij dat ik je met de acupunctuur kan helpen? Dat is belangrijk omdat we daarmee samen kunnen kijken hoe de klacht zich tijdens de behandelsessies ontwikkelt. Uiteraard stel ik ook als acupuncturist een diagnose om zodoende gericht te kunnen werken.

Ik probeer uit te leggen wat mijn redenen zijn om mijn behandeling op deze manier uit te voeren. Gesprekken over yin en yang zijn in mijn praktijk geen uitzondering en kunnen leiden tot mooie inzichten.

Hoe richt je je leven in?

De acupunctuur is gebouwd op diverse filosofieën die wat mij betreft kloppen als een bus. Dat betekent niet altijd dat de acupunctuur ook 100 procent werkt. De kans dat het aanslaat is zeker groot. Ik maak eerst een diagnose en ga dan aan de slag. Het verhaal waar op ik mijn behandeling start staat niet op zich zelf.

Alleen acupunctuur is vaak niet voldoende. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je in je huidige leven wat kan aanpassen. Op het vlak van eten, drinken, ontspanning en bewegen zijn wellicht wat kleine veranderingen al genoeg om een goede invloed op je klachten verloop te hebben.

Yin en yang in je leven

Voor de een een beetje vaag, voor de ander wat meer concreet. Yin en yang horen bij het leven en het zou mooi zijn als daar wat balans in zit. Ik werk met mijn acupunctuur met de yin en de yang, maar deze zijn de hele dag bepalend voor hoe deze verloopt. Met andere woorden, iedereen heeft met yin en yang te maken. Daar kan je niet onderuit. Vanuit deze filosofie zal ik zeker tips en tricks geven naast mijn behandeling om je ”lifestyle” wellicht iets aan te passen.

Het kan zo maar leiden tot een stabieler leven en minder hinderlijke klachten. Lees ook deze blog over de acupunctuur in mijn praktijk in Amersfoort en Utrecht Leidsche Rijn;

Een acupunctuurnaaldje en een verhaaltje.

 

×